Missie

Basket Groot Zemst VZW (BGZ) biedt aan spelers en speelsters van elke leeftijdscategorie kansen om basketbal te beoefenen en competitie te spelen, waarbij we vertrekken vanuit een uitgebreide jeugdwerking. 

Visie

Basket Groot Zemst VZW (BGZ) heeft als doel basketbal aan te bieden aan de mensen in regio Zemst en omstreken. Enerzijds willen we zoveel mogelijk spelers en speelsters de sport laten beoefenen, anderzijds willen we zoveel mogelijk mensen verbinden door in te zetten op het supporteren, ondersteunen en meewerken voor en binnen de club.

We mikken in de eerste plaats op een kwaliteitsvolle jeugdopleiding die het spelplezier en potentieel van elke speler of speelster naar boven brengt. Daarbij willen we de grondslag leggen voor het sporten op een leuke én medisch en sociaal verantwoorde manier. 

Sportief beleid

BGZ concentreert zich op de jeugdwerking en het aanbieden van een kwalitatieve opleiding in een constructieve, aangename sfeer. We hechten meer waarde aan de progressie van elke speler, elk team en elke coach dan aan het competitiesucces. Voor een optimale ontwikkeling zetten we in op de doorstroming van onze spelers binnen de jeugdcategorieën tot onze seniorploegen. 

Met onze seniors, zowel dames als heren, ploegen willen we in de provinciale competitie een belangrijke rol van betekenis spelen en onze jeugdspelers laten doorgroeien tot in de eigen 1ste ploeg.

#samenbgz

Het motto is #samenbgz en dat willen we realiseren samen met alle BGZ'ers!

Erik Herman

Voorzitter Basket Groot Zemst